Vi tester: Grillaften hos Slusen Højer

Vi tester: Grillaften hos Slusen Højer

i 2023 overtog Pia De Place restaurant "Slusen Højer" som hun er ved at opbygge til en stor succes. 

Sidste år begyndte hun med nogle enkelte aftener, hvor hun fik den anerkendte Jesper Voss fra Fanø til at komme med hans berømte  og udsøgte flammelaks. Det skulle vise sig at blive en stor succes at det nu gentages i år med både onsdag og lørdag hvor der er åben for at komme ud og spise på Slusen Højer

TønderNYT var med til en aften i slutningen af marts 2024, hvor Jesper Voss også kendt som Oysterking igen var på besøg med sine udsøgte flammelaks.

Oysterking har udviklet en opskrift med flere forskellige slags peber som han smører laksene ind i inden de kommer på hans bratkonstruktion, således at laksen kan stå og blive flammegrillen hen over bålet. 

Ligeledes så griller Oysterking også de grøntsager som kommer med ind som tilbehør til laksen. 

Den flammegrillet laks har en yderst skøn smag, som kalder på at man kommer igen for at spise den igen og igen

Gæsterne kan også vælge hvis man ikke vil have den flammegrillet laks pølser fra Højer pølser. 

Lokale producenter af råvarer

Pia De Place går meget op i at vælge lokale producenter af de råvarer, som hun anvender i produktionen af sine retter hun serverer for de mange gæster som kommer ud til hendes restaurant Slusen Højer. 

Vi kan kun anbefale at du smager Pias mormors kartoffelsalat og det lokale brød, som den lokale bager bager til Slusen Højer. Kartoffelsalaten har en dejlig smag var vi enige ved bordet om, da vi smagte denne. Vi var enige om at kartoffelsalaten sagtens kunne havde været en ekstra portion, så skøn den var, men vi var også godt mætte da vi havde spist laks med tilbehør og den kartoffelsalat vi fik.

 

 

En af dem vi havde med ville hellere have pommes, som vi også smagte. Det er meget lækker pommes, som serveres på stedet. Store og fyldige. 

Pia De Place oplyser at der her i sommer også vil være lidt forskelligt af andre ting som kommer på grillen fra gang til gang. Det kan være alt lige fra østers til oste til Rømø rejer osv. 

Lokal drikkevarer fra Vibegaard

Til vores testning af de flammegrillet laks i marts måned 24 smagte vi to slags sparkling fra den lokale producent Vibegaard. Det var med solbær og med stikkelsbær. 

Gæsterne ved bordet blev hurtigt enige om at det var den med stikkelsbær vi bedst synes om til den flammegrillet laks. Den stikkelbærs sparkling som bliver serveret har en dejlig rund og fyldig smag som fuldender oplevelsen sammen med laksen, tilbehøret og den hjemmelavede kartoffelsalat. 

Det anbefales at reservere i god tid hvis man vil ud til restaurant Slusen Højer og smage Oysterkings specielle flammegrillet laks med de skønne grillet grøntsager og kartoffelsalaten. 

 

Image

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT