Kraftige vindstød da regnen kom lørdag aften

Kraftige vindstød da regnen kom lørdag aften

Da styrregnen kom lørdag aften bragte den også kraftige vindstød med sig. Nu er det vist berettiget at sige at det var voldsom regn som ramte festivalen. Indtil da har festivalen kun haft mindre byger. 

En af teltstængerne ved fotogangen på telt 1 på Tønder Festivalen hev sig løs og hoppede anslået ca 80-90 cm op i luften, da et af de kraftige vindstød ramte telt 1 og ruskede voldsomt i teltet. 

Redaktøren på TønderNYT stod lige ved denne pæl og skulle til at fotografere hvordan folk strømmede ind i teltet, da den store metalpæl lettere, og ramte redaktøren i baglåret. Så det blev til en tidlig fyraften for redaktøren grundet pæne smerter efter slaget i baglåret.

Hurtigt kom pionerholdet og sikrede sig at alt var sikkert så koncerten "Asleep at the Wheel" kunne gennemføres. Det blev banket et par ekstra jernstænger til at holde den store pæl så den ikke kunne hoppe igen.

 

 


På den store hovedgade på festivalspladsen var mange af lamperne også blevet rykket rundt, så der var en som hurtigt fik sat dem på plads igen. 

Kort før midnat til søndag har Tønder Festivalen udsendt følgende meddelelse:

Festivalsplads nedlukkes delvis

Grundet stormen, der netop ramte pladsen her ved ca 21 tiden lukkes Open Air- området, Nyholm Skov, barer og madsteder ned pga strøm, vand og sikkerhed. Outlaw Village er åben, hor man stadig kan få drikkevarer og mad. Little Dublin er ligeledes åben, fortæller Tønder Festival (Official) i en besked på deres app.
 
Musikken fortsætter i telt 1 og telt 2 på på klubscenen.
 
Derudover er der følgende melding:
 
Ingen personer er kommet alvorligt tilskade
 
Gæster der ikke kan sove i deres enhed, bedes kontakte cempinginfo på tlf 20770064. Tønder Festivalen har en løsning til de berørte.
 
Funktioner, hvor det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt er stadig åbne.
 
Myndighederne har meldt ud, at fyrværkeriet skal affyres af sikkerhedsmæssige årsager. Affyringen sker kl 00.30.
yderligere spørgsmål kontakt venligst pladskontoret på 74720933

 

Telt blev knust i gågaden

I gågaden var der hurtigt liv igen efter al den regn som passerede forbi. På Skibbroen var der mange som gerne ville ind i bar og natklubben. 

Ude ved Skibbrokiosken var der to store parasoller som lå knækket hen over  nogle borde. 

 

 

Kort derfra havde Røde Kors haft opslået et af de professionelle telte, hvorfra de havde haft en bod her i festivalsdagene. De skal nok tjekke deres ting igennem efter at der er ryddet op. Vi viser foto fra i eftermiddags, hvor teltet stod fint, og nedenfor kan man se hvordan det er kommet til at se ud af at vindstødene har været igennem Kogade her lørdag aften. Det telt bliver ikke lige til telt foreløbigt igen. 

 

 

 

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT