Jonah Blacksmith: Igen en fantastisk koncert med superdejlige overraskelser

Jonah Blacksmith: Igen en fantastisk koncert med superdejlige overraskelser
6 stjerner
 
Jonah Blacksmith er et dansk folk-rock band, der har formået at skabe en unik lyd, der kombinerer traditionelle folkemusikelementer med moderne rock. Til aftenens koncert på Open Air scenen leverede de ikke bare en - hellere ikke to - men hele 3 overraskelser igennem den godt 90 minutter lange koncert
 
Det var der mange som har glædet sig til at de kom til Tønder Festivalen. En vagt TønderNyt talte med under koncerten anslog at der var ca 8-10.000 gæster foran Open Air. Mange havde stået længe foran scenen for at være tæt på deres idoler.
 
Et par fortalte til TønderNyt at det kan være svært at få fat i billetter til Jonah Blacksmith koncerter når de spiller på mindre steder. De kom selv fra Aarhus og en af de gange de havde været til en koncert med Jonah Blacksmith måtte de til Odense for at se dem
 
Bandet består af brødrene Simon og Thomas Alstrup, deres fætter Lasse Alstrup samt Søren Bigum, Søren Poulsen, Thor Kortegaard og Jon Bisgaard Kjeldsen. Navnet Jonah Blacksmith er en hyldest til brødrenes morfar, Johannes Alstrup, som var smed i den lille by Koldby i Thy.
 
Da forsangeren råbte ud til publikum at de skulle hoppe, var de med på det samme med det. Folk stod og hoppede og rockede med
 
Selvom flere havde ventet længe på at høre drengene fra Thy skulle spille på Open Air scenen, så blev de ikke skuffet. 
 
Kort inde i den første del af koncerten, kom skønne Mekdes og spillede med Jonah Blacksmith. Det vakte stor begejstring hos publikum. Som det ikke var nok af en overraskelse, så kom kvartetten FARA fra Scotland også med på scenen. 
 
Den sidste overraskelse kan du læse mere om længere nede i denne artikel.
 
 
 
 

Musikalske Rødder og Inspiration

Bandets musik er dybt forankret i de nordatlantiske landskaber og de store vidder, som de er vokset op med. Deres tekster og melodier afspejler en længsel efter naturen og en forbindelse til deres rødder.
 
Denne forbindelse til deres hjemstavn er tydelig i deres albums, som inkluderer "Northern Trail" (2014), "Jonah Blacksmith" (2017) og "Brothers" (2020).
 

Live Oplevelser og Publikum

Jonah Blacksmith er kendt for deres intense og følelsesladede liveoptrædener. De formår at skabe en intim atmosfære, hvor publikum føler sig som en del af noget større.
 
Selv på Open Air scenen havde de publikum i deres hule hånd og folk elskede deres musik.
 
Som en overraskelse kom også elever fra Overbygningsskolen i Tønder. Disse elever skulle synge med Jonah Blacksmith. Fredag eftermiddag havde  Jonah Blacksmith været ude på overbygningsskolen for at øve med eleverne. Det var ikke blot sang disse børn leverede på scenen, men også den store glæde ved at stå sammen med brødrene fra Thy rakte langt ud over scenekanten. 
 
Deres koncerter er ikke blot musikalske oplevelser, men også fortællinger om liv, kærlighed og tab.
 
Deres kærlighed for at få unge til at interessere sig for at lære at spille musik, blev også vist i de mange pakker de havde med til de børn, der var med at høre koncerten. 
 
 
 
 
Fremtiden for Jonah Blacksmith
Med deres unikke lyd og dybe forbindelse til deres rødder har Jonah Blacksmith formået at skabe en plads for sig selv på den danske musikscene. De fortsætter med at udforske nye musikalske retninger og inspirere deres publikum med deres autentiske og ærlige tilgang til musik.
 
Jonah Blacksmith er mere end blot et band; de er en musikalsk rejse gennem tradition og modernitet, der formår at røre ved sjælen og skabe varige minder. Det var det de mange gæster på Tønder Festivalen fik med hjem denne fredag aften i Tønder
 
Eneste øv er at man ude i siderne ikke kunne høre når de talte i mikrofonerne
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT