PLASTIKSTORM #5 - Virksomheden bag Plastikstorm sendt til tvangsopløsning

PLASTIKSTORM #5 - Virksomheden bag Plastikstorm sendt til tvangsopløsning

Opdatering: 29.aug 24 kl 16.17: der er nu indsendt regnskab for 2023 meget forsinket efter og efter at Erhcervs-og Selskabsstyrelsen havde sendt selskabet til tvangsopløsning i Sø og Handelsretten. Vi følger op med opdatering……

-----

Erhvervsstyrelsen har d. 21. august 2024 anmodet Sø- og Handelsretten om tvangsopløsning af Inglen Aps. Ronnie Hansen har nu til 21. november 2024 til at indlevere regnskabet, hvis ikke selskabet skal likvideres.


Konsekvenserne af manglende indlevering af regnskab er ikke ukendte for ejeren. I 2014 indleverede Ronnie Hansen ikke regnskab for sit selskab Beron ApS, efter at have solgt sin halvdel af det ikoniske spillested Pumpehuset til sin tidligere kompagnon. Beron ApS blev tvangsopløst og ender med at gå konkurs i 2017 fordi der ikke er midler i boet til at betale sine kreditorer.
I Pumpehuset af 2011 A/S samarbejdede Ronnie Hansen med Kristoffer Bramsen og Nordisk Film om driften af spillestedet. I 2012 tiltrådte Ronnie Hansen som administrerende direktør, hvilket gjorde ham ansvarlig for at sikre, at virksomhedens oplysninger om ejere og kapitalejere var korrekte og opdaterede i Erhvervsstyrelsens registre. Hverken Ronnie Hansen eller Beron ApS var dog på noget tidspunkt registreret som medejere af Pumpehuset.


TIMELINE

16. oktober 2013 kunne Gaffa rapportere, at Nordisk Film trak sig fra Pumpehuset, efter at Hansen og Bramsen havde købt dem ud og herefter hver ejede 50%. Ændringen af kapitalejere blev ikke registreret hos myndighederne, og Ronnie Hansens ejerandel forbliver ukendt for myndighederne.

1. maj 2014 stoppede Ronnie Hansen pludseligt som administrerende direktør for Pumpehuset for at blive eventchef hos Odense Kommunes Odense & Co. Kristoffer Bramsen overtog direktørstolen, og Ronnie Hansen samt hans onkel, Svend Marius Hansen, indtrådte i virksomhedens bestyrelse.

25. februar 2015 blev Kristoffer Bramsen registreret som eneejer af Pumpehuset af 2011 A/S. Ifølge 2014-regnskabet, så udgjorde halvdelen af egenkapitalen i Pumpehuset af 2011 A/S ca. 900.000 kr. Salgsprisen kendes ikke, men det er uvist om skattemyndighederne har haft kendskab til handlen på grund af den manglende registrering af ejerskab,

3. marts 2015 udtrådte Ronnie Hansen og hans onkel, Svend Marius Hansen, af bestyrelsen.

24. juni 2015 købte Ronnie Hansen personligt ejendommen Moseagervej 25 for 915.000 kr.

21. oktober 2015 anmodede Erhvervsstyrelsen Sø- og Handelsretten om at tvangsopløse Beron ApS på grund af manglende indlevering af regnskab.

11. maj 2016 stiftede Ronnie Hansen et nyt selskab: Moseager, Lundsmark og Hansen, tilsyneladende opkaldt efter ejendommen og et nærliggende område, hvor Vattenfall Vindkraft A/S havde planer om en vindmøllepark, og siden hen videresolgte projektet til Better Energy og European Energy.

1. december 2016 stoppede Ronnie Hansen som eventchef hos Odense & Co. Han nåede lige at sige op inden offentliggørelsen af stadsdirektør Stefan Birkebjergs kritiske rapport om Odense & Co. Han oplyste, at han fortsat skulle arbejde som ekstern konsulent for Odense Kommune.

27. juni 2017 købte Ronnie Hansen en aktieandel på ca. 2% i TSE Consulting SA, en del af Burson og ejet af det multinationale WPP, et af verdens største reklame- og konsulentvirksomheder.

30. januar 2017 blev Beron ApS erklæret konkurs ved Sø- og Handelsretten. Konkursboet er tomt, og dete trods af at der i 2013 var registreret 200.000 kr. i finansielle anlægsaktiver i virksomheden og en egenkapital på 58.086 kr. samt en ejerandel af Pumpehuset af 2011 A/S på 50%.


17. april 2018 solgte Ronnie Hansen Moseagervej 25 til Vattenfall Vindkraft A/S for 1.300.000 kr., hvilket gav ham en gevinst på 385.000 kr. Af flere kilder fremgår det at Ronnie Hansen benytter ejendommen, og påstår han er ejer af ejendommen, herunder i ansøgningen for Plastikstorm til Miljøstyrelsen.


31. oktober 2022 købte Inglen ApS, Moseagervej 25 for 820.000 kr., hvilket var 95.000 kr. under handelsprisen tilbage i 2015. Ejendommen overtages pr. 1. januar 2023.

Nye spørgsmål

Vi har forsøgt at få en kommentar fra Vattenfall Vindkraft A/S vedrørende handlen, da der ikke findes VE-projekter i nærheden af ejendommen, som kan forklare opkøbet og den økonomiske gevinst for Ronnie Hansen.

Vi har i tidligere artikler afdækket forhold, som sætter store spørgsmålstegn ved Plastikstorms gennemførelse og legitimitet.

At Inglen Aps er sendt til tvangsopløsning pga. at manglende aflevering af regnskab stiller mange nye spørgsmål, som vi gerne havde bragt en kommentar til oplysningerne i artiklen fra Ronnie Hansen. I stedet har han valgt at klage over TønderNyt til Pressenævnet med påstand om chikane.

TønderNyt er imidlertid i besiddelse af fakturaer fra Inglen ApS til Esbjerg Kommune for opgaver udført i de første fire måneder af 2023, med et samlet beløb på 248.375 kr. Herefter blev Ronnie Hansen ansat pr. 1. maj 2023 som specialkonsulent i Esbjerg Kommunes kultur- og fritidsforvaltning.

TønderNyt har anmodet Erhvervsstyrelsen om en kommentar, og på baggrund af vores afsløringer har Erhvervsstyrelsens kontrolenhed nu udtaget sagen om tvangsopløsningen af Inglen Aps.

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT