Mumle tog Tønder med storm

Mumle tog Tønder med storm

Lørdag eftermiddag blev der officielt sat gang i de 4 dage før Tønder Festivalen starter, dage som kaldes 4+ dagene.

4+dagene blev officielt åbnet af Kommunalbestyrelsesmedlem Finn Hansen, Tønderlisten.

Finn Hansen fortalte, at han havde været i 4+ da det hele startede som et udvalg under Tønder Kommune for nogle år siden. 

4+ dagene er med til at forlænge festivalen med 4 dage for de aktører, som gerne vil medvirke med diverse arrangementer. 

I år er der både vandreture, sønderjydsk kagebord, vinsmagning, ginsmagning og andre aktiviteter, som festivalsgæsterne kan nyde mens de venter i spænding på at Tønder Festivalen åbner dørerne. 

 

 

Ny kunstner besøgte Tønder

Tidligere har man haft besøg af Poul Krebs, Lars Lilholt og andre som har holdt åbningskoncerten, hvor de har fyldt torvet og BankParken. 

I år var det så en ny sanger Mumle, som for nogle stadig er ukendt, men hos de unge er hun meget populær. Da hun skulle på scenen, blev torvet hurtigt fyldt og det var meget 

 

 

Bag kunstnernavnet Mumle er Julia Kathrine Hansen, 19 år, og fra Haderslev. I en periode har hun også har lidt tilknytning til Løgumkloster, hvor hun havde lidt med heste at gøre. 

For et par år siden flyttede hun sammen med hendes familie til Vamdrup, men holdt tilknytningen til Haderslev. Fra handelsskolen i Haderslev blev hun student i 2023, og det var egentlig meningen at hun skulle havde haft et sabbatår som bartender på en cafe i Kolding. Men så fik hun nys om at man efterlyste den næste popstjerne, der synger på dansk. Hun indsendte en demo, og det var startskuddet til hendes sangkarriere. 

 

 

Mumle er blandt andet kendt for hittet "Det Modsatte", som hun også sang blandt de 11 numre bandet leverede på torvet lørdag eftermiddag. Hittet der har rundet 1 million afspilninger hos Spotify, kendte mange af de fremmødte som med iver sang med på numret da hun sang dette for de mange fremmødte.

Udover megahittet "Det Modsatte" var der også sange som "Jylland til København" som er om at hun savnede sin familie mens hun sad på et hotelværelse i København da hun var igang med at indspille sange hos sit pladeselskab. Der var også sange som Moonwalkman, Hvor solen ikke skinner, Mennesker nok, og Før de vågner igen.

"Det er helt dejligt at være tilbage her i det sønderjydske" fortalte Julia til jeres udsendte fra TønderNYT da vi taler med hende under selfiefotograferingen. Der var mange som havde stillet sig op i kø for at få en selfie med den nye sangerinde.

Julie fortæller videre, at hun har spillet både i København, Nordjylland og andre steder i Danmark, men det at være tilbage i Sønderjylland var noget der glædede hende meget at hun havde fået mulighed for dette. 

 

 

Krav om sikkerhed

En af vagterne ved koncerten fortæller til TønderNYT, at i forbindelse med planlægningen af koncerten var der blevet stillet en række krav for at koncerten kunne afholdes. Blandt andet skulle der være et sikkerhedshegn rundt om scenen, hvilket man ikke normalt møder til koncerterne på torvet. Men Mumle er meget populær blandt ungdommen, så derfor havde hendes agent ønsket at få dette hegn op. Da selfierne skulle tages, var det også sådan at Mumle skulle stå bag ved hegnet og publikum foran. 

Efter Mumle havde været på scenen leverede også Mallemuk en pragfuld koncert, og varmede godt op til Tønder Festivalen. 

 

 

Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT