Adfærd skal stoppes

Adfærd skal stoppes

Adfærd skal stoppes: Politiet var onsdag i givende dialog med både borgere i Skærbæk og asylcentrets ledelse

Den seneste tids utryghedsskabende adfærd i Skærbæk skal bringes til ophør. Koordineringen af den videre indsats er i gang.

Onsdag var Syd- og Sønderjyllands Politi i konstruktiv og givende dialog med både borgere i Skærbæk og med ledelsen på AsylSyd i Skærbæk på baggrund af den seneste tids hændelser i byen. Det skriver Syd og Sønderjyllands politi i en udsendt pressemeddelelse onsdag aften.

Syd- og Sønderjyllands Politi har modtaget både henvendelser og anmeldelser fra borgere i Skærbæk, som har oplevet utrygge hændelser, ligesom borgere på sociale medier har delt deres oplevelser. Hændelserne har sammenhæng med en gruppe beboere på asylcentret i byen.

”Det er en del af politiets opgave at skabe tryghed for borgerne. Vi tager situationen alvorligt, og derfor har vi øget patruljeringen i byen, og vi er nu i dialog med flere parter lokalt i forhold til situationen. Det er en fælles opgave for politiet, Tønder Kommune og Asyl Syd at få stoppet den uønskede adfærd”, siger politiinspektør Henrik Thrane Jensen hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Det er politiets opfattelse, at størstedelen af beboerne på asylcentret opfører sig godt. Der er tale om en mindre gruppe, der har en adfærd, som helt forståeligt gør flere borgere i Skærbæk utrygge.

Syd- og Sønderjyllands Politi holdt i dag møde med ledelsen på asylcentret for at tale om den nuværende situation, og hvordan man i fællesskab kan stoppe den adfærd, som skaber utryghed.

”Vi havde et konstruktivt og godt møde, og vi er nu i fuld gang med at koordinere den videre indsats. Vi planlægger blandt andet et beboermøde på asylcentret, hvor vi går i dialog med beboerne om den uønskede adfærd, og hvordan den påvirker borgerne i Skærbæk. Formålet med mødet er at bringe adfærden til ophør”, fortæller politiinspektør Henrik Thrane Jensen.

Den utryghedsskabende adfærd har været omdrejningspunktet for, at en gruppe Skærbæk-borgere har delt et opslag i en lokal facebook-gruppe. Der er tale om en gruppe engagerede borgere, som ønsker at få stoppet den situation, de oplever. Syd- og Sønderjyllands Politis lokale leder, politikommissær John Chippendale Christiansen, mødtes derfor med gruppen i dag for at høre om deres oplevelser og den række af hændelser, som de har bedt borgerne om at komme med i gruppen.

Det gav en god og konstruktiv snak. Politiet fik overgivet de henvendelser, som gruppen har samlet, og dem vil Syd- og Sønderjyllands Politi nu følge op på. Aftalen er, at borgernes henvendelser fremover skal foregå direkte til politiet, så de kan blive håndteret og efterforsket aktuelt. 

 

I dag var Den Mobile Politistation til stede på to forskellige adresser i Skærbæk for at komme i dialog med borgerne. Her mødte en del borgere op, og de to betjente fra Syd- og Sønderjyllands Politi fik mange gode snakke og modtog flere henvendelser, som politiet nu følger op på.

 

”Syd- og Sønderjyllands Politi sætter ind over for al utryghedsskabende adfærd. Den adfærd, vi ser fra en mindre gruppe beboere på asylcentret, skal stoppes”, slutter politiinspektør Henrik Thrane Jensen.
Image

Banner artikler

Annonce

TønderNYT er etableret 22. november
2021, og er en del af LUBA-Media

Udover TønderNYT har vi vores
søstermedier HaderslevNYT og 
AabenraaNYT. Begge startet den 25. januar 2024

Redaktion: 
Søren Malchow, ansv. havende
Franck Madsen, Fotojournalist
Domenika Malchow, Ungdomsrep
Lene Hansen, freelancejournalist

Om TønderNYT, AabenraaNYT og HaderslevNYT